Strony

wtorek, 13 grudnia 2016

wilgotne ciasto bananowe na (wega艅skim) jogurcie {video przepis}


Oto kolejny przepis z u偶yciem deseru jaglanego KOKO YOGO. Poprzednio przygotowa艂am czekoladowy krem z tofu >>KLIK<<, a dzi艣 mam przepis na pyszne ciasto! Tym razem u偶y艂am innego smaku deseru - kokosowego. Banan i kokos to na prawd臋 smaczne po艂膮czenie! Smak kokosa nie jest bardzo wyczuwalny, ale dzi臋ki dodatkowi jogurtu ciasto jest wilgotne i ma przyjemny aromat :) Kokosowego posmaku dodaje ciastu r贸wnie偶 m膮ka kokosowa.
Ju偶 nied艂ugo kolejny przepis z deserkiem KOKO YOGO, zapraszam Was r贸wnie偶 na stron臋 producenta >>KLIK<< je艣li chcecie dowiedzie膰 si臋 wiecej o produktach :) 



Podczas przygotowywania ciasta nagra艂am r贸wnie偶 film na M脫J KANA艁 YOUTUBE,
zapraszam do ogl膮dania i przy okazji oczywiscie do SUBSKRYPCJI :)









CIASTO BANANOWE Z DESERKIEM JAGLANYM
keks贸wka o d艂. 20cm


2 duze, bardzo dojrza艂e banany - ok. 270g po obraniu
80g erytrolu/ksylitolu/cukru
160g (1 op.) deseru jaglanego o smaku kokosowym KOKO YOGO
60g m膮ki kokosowej
120g m膮ki kasztanowej (lub pszennej / innej ulubionej m膮ki BG)
艂y偶eczka proszku do pieczenia
1/2 艂y偶eczki sody
艂y偶eczka octu jab艂kowego

Banany rozgniatamy widelcem na puree, nastepnie 艂膮czymy je z deserkiem jaglanym. Do tej mikstury dodajemy erytrol i ocet jab艂kowy, mieszamy. Nast臋pnie przesiewamy m膮ki, dodajemy proszek i sod臋 i mieszamy dok艂adnie. Przelewamy mas臋 do foremki keksowej o d艂. 20cm (najlepiej silikonowej, a je艣li u偶ywacie zwyk艂ej + papieru do pieczenia to posmarujcie go dodatkowo t艂uszczem) i wk艂adamy do piekarnika rozgrzanego do 150*C i pieczemy ok. 20 minut, nast臋pnie zwi臋kszamy temp. do 180*C i pieczemy kolejne 50-60 minut - je艣li wierzch bedzie szybko si臋 przypiekal przykrywamy go foli膮 aluminiow膮. Wyjmujemy z foremki po ca艂kowitym ostudzeniu. Smacznego! :)


PRZYGOTOWA艁A艢/E艢 TEN PRZEPIS?
B臉DZIE MI MI艁O, JE艢LI PODZIELISZ SI臉 JEGO ZDJ臉CIEM I OPINIA! :)
WY艢LIJ JE NA anytrami@o2.pl
NAST臉PNIE ZDJ臉CIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)


10 komentarzy:

  1. 艢wietny pomys艂! :)

    OdpowiedzUsu艅
  2. Faktycznie bardzo wilgotne ale my takie w艂a艣nie lubimy :P

    OdpowiedzUsu艅
  3. Mmm, ta konsystencja powala :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsu艅
  4. Anonimowy13:02

    Prezentuje sie pieknie!

    OdpowiedzUsu艅
  5. Wygl膮da 艣wietnie, jeszcze lepiej musi smakowa膰 :)

    OdpowiedzUsu艅

Co s膮dzisz o tym przepisie?