Strony

艣roda, 22 kwietnia 2020

zdrowe cookie dough z ciecierzycy // healthy chickpea cookie dough


E N G L I S H   B E L O W 

Przynajcie si臋, kto zawsze wylizuje misk臋 po przygotwaniu masy na ciasteczka? Trudno si臋 przed tym powstrzyma膰, musz臋 przyzna膰... Smak dzieci艅stwa, no nie? ;) A co je艣li powiem Wam, 偶e przygotowuj膮c to "cookie dough" z ciecierzycy mo偶ecie zje艣膰 ca艂膮 miske "masy ciasteczkowej" i nie sko艅czycie z b贸lem brzucha czy niekomfortowym uczuciem kt贸re wyst臋puje bo zjedzeniu zbyt du偶ej ilo艣ci cukru na raz. Baz膮 tej "masy ciasteczkowej" znanej tak偶e jako "cookie dough" jest ciecierzyca! Pewnie my艣licie, 偶e oszala艂am por贸wnuj膮c cookie dough zrobione z warzywa str膮czkowego do tradycyjnego cookie dough, ale...uwierzcie mi, 偶e smakuje r贸wnie dobrze, a jest o wiele zdrowsze i w gwarantuj臋, 偶e zaskpoi ochot臋 na s艂odkie! Ka偶dy kto spr贸bowa艂 mojej masy ciasteczkowej z ciecierzycy nie zgad艂 co by艂o jej baz膮! Opr贸cz ciecierzycy b臋dziemy potrzebowa膰 czekolady, mas艂a orzechowego, p艂atk贸w owsianych oraz s艂odzid艂a - ja u偶y艂am erytrolu, ale sprawdzi si臋 tak偶e i ksylitol czy syrop klonowy lub daktylowy.