Strony

czwartek, 17 wrze艣nia 2020

chrupi膮ce batoniki z kremem ciasteczkowym i marshmallows // Biscoff marshmallow crunch bars



E N G L I S H  B E L O W

 Dzisiejszy przepis powsta艂 przez przypadek... Mia艂am w szafce kuchennej pianki marshmallows kt贸re kupi艂am kiedy艣 pod wp艂ywa impulsu i...zapomnia艂am o nich. Termin przydatno艣ci by艂 bardzo bliski ko艅cowi, wi臋c w por臋 je zauwa偶y艂am. Mam tak偶e i mas臋 r贸偶nych ekspandowanych ziaren; jaglanki, gryki, pszenicy itp... zazwyczaj jem je z jogurtem, jednak ostatnio bardziej smakuje mi jogurt z dodatkiem granoli i ekspandowane ziarna posz艂y w odstawk臋. 

Od pewnego czasu mia艂am ochot臋 spr贸bowa膰 czego艣 w rodzaju ameryka艅skich "Rice Krispy Bars",  kt贸rych g艂贸wne sk艂adniki to preparowany/chrupki ry偶 i pianki marshmallows. Przygotowa艂am wi臋c co艣 podobnego, jedynie z u偶yciem ekspandowanej jaglanki oraz doda艂am do moich batonik贸w krem ciasteczkowy Lotus Biscoff i kilka pokruszonych ciasteczek korzennych - jakie to by艂o pyszne!