MIGDA艁OWE RISOTTO ZE SZPARAGAMI
1 porcja
50g ry偶u do risotto
艂y偶eczka oliwy
200g szparag贸w
3 艣rednie pieczarki
gar艣膰 migda艂贸w (ok.30g)
przyprawy do smaku
W garnuszku rozgrza膰 oliw臋, doda膰 ry偶 i pra偶y膰 a偶 zarumieni si臋 i zacznie 艂adnie pachnie膰. Nast臋pnie delikatnie, powoli doda膰 1/2 szklanki bulionu (b臋dzie bryzga膰 wi臋c mo偶na to zrobi膰 np. stopniowo 艂y偶k膮). Gdy ry偶 wch艂onie ju偶 t臋 porcj臋 bulionu doda膰 kolejne 1/2 szklanki i gotowa膰 do wch艂oni臋cia p艂ynu, doda膰 pozosta艂e 1/2 szklanki i gotowa膰 do ko艅ca, lub nie dodawa膰 ju偶 wi臋cej p艂ynu. Szparagi r贸wnie偶 ugotowa膰, pokroi膰 na kawa艂ki (mo偶na to zrobi膰 przed ugotowaniem, b臋dzie szybciej, ale g艂贸wki szparag贸w wrzucamy pod koniec gotowania). Pieczarki umy膰, pokroi膰 i poddusi膰 na patelni. Ugotowane szparagi i pieczarki doda膰 do ry偶u. Migda艂y z grubsza posieka膰, podpra偶y膰, doda膰 do risotta i wymiesza膰. Smacznego! :)
PRZYGOTOWA艁A艢/E艢 TEN PRZEPIS?
B臉DZIE MI MI艁O, JE艢LI PODZIELISZ SI臉 JEGO ZDJ臉CIEM I OPINIA! :)
WY艢LIJ JE NA anytrami@o2.pl
NAST臉PNIE ZDJ臉CIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz
Co s膮dzisz o tym przepisie?