Strony

pi膮tek, 22 lipca 2016

czarny ry偶 z pieczonym bobem i pieczarkami


Jedli艣cie kiedy艣 czarny ry偶? Ja do niedawna nawet nie widzia艂am, 偶e taki istnieje :) 
Zobaczy艂am go w sklepie frisco.pl i postanowi艂am wypr贸bowa膰!
By艂 dla mnie zaskoczeniem, bo my艣la艂am, 偶e po ugotowaniu by膰 mo偶e straci kolor i b臋dzie bardziej, hmm...szarawy? Ale przez ca艂y proces gotowania utrzymywa艂 sw贸j wyj膮tkowy kolor. Jest r贸wnie偶 bardzo smaczny - mi smakuje bardziej ni偶 ry偶 bia艂y :) Dodatkowo jest oczywi艣cie nieoczyszczany ze wszelkich 艂usek itp. wi臋c ma w sobie o wiele wi臋cej warto艣ci! Polecam Wam go wypr贸bowa膰! :) Ja przygotowa艂am go w wersji sezonowej - z bobem. Po raz pierwszy r贸wnie偶 upiek艂am b贸b i powiem Wam, 偶e smakuje mistrzowsko! ♥






CZARNY RY呕 Z PIECZONYM BOBEM 
I PIECZARKAMI
2 porcje


100g czarnego ry偶u (mo偶na kupi膰 w sklepie frisco.pl)
300g bobu
150g pieczarek
艂y偶ka oliwy z oliwek
s贸l, pieprz do smaku

Ry偶 gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. B贸b wysypujemy na blach臋 wy艂o偶on膮 papierem do pieczenia, polewamy oliw膮 i posypujemy przyprawami, dok艂adnie mieszamy. Pieczemy ok. 25-30 minut w 200*C. Pieczarki kroimy w plasterki i podduszamy na patelni. Wszystkie sk艂adniki 艂膮czymy i podajemy. Smacznego! :)


PRZYGOTOWA艁A艢/E艢 TEN PRZEPIS?
B臉DZIE MI MI艁O, JE艢LI PODZIELISZ SI臉 JEGO ZDJ臉CIEM I OPINIA! :)
WY艢LIJ JE NA anytrami@o2.pl
NAST臉PNIE ZDJ臉CIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)

4 komentarze:

  1. Uwielbiamy czarny ry偶 :D Czerwony jemy r贸wnie cz臋sto :D I co ciekawe smakuj膮 genialnie na wytrawnie jak i na s艂odko :D

    OdpowiedzUsu艅
  2. Pieczony b贸b! No mistrz :D

    OdpowiedzUsu艅
  3. Zar贸wno czarny ry偶, jak i b贸b uwielbiam, wi臋c z przyjemno艣ci膮 zjad艂abym na obiad <3

    OdpowiedzUsu艅

Co s膮dzisz o tym przepisie?