E N G L I S H B E L L O W
Lody kocham do tego stopnia, 偶e nie wa偶na dla mnie pora roku. Jem je wiosn膮, latem, jesieni膮 i zim膮. Zmieniaj膮 si臋 g艂贸wnie tylko ich smaki. Latem s膮 one bardziej owocowe, zim膮 i jesieni膮 bardziej korzenne - uwielbiam cynamon, go藕dziki czy kardamon... Najszybszym sposobem na wega艅skie lody s膮...banany! Na blogu jest ju偶 przepis na lody czekoladowo-kokosowe z banan贸w i lody o smaku solonego karmelu r贸wnie偶 z banan贸w. Dzisiaj czas na kolejny przepis na bananowe lody, cz臋sto hashtagowane jako #nicecream :) Skoro powoli zbli偶amy si臋 do zimy (mama ostatnio powiedzia艂a mi, 偶e w Polsce by艂 ju偶 pierwszy 艣nieg!), lody b臋d膮 r贸wnie偶 w jesienno/zimowym klimacie - z dodatkiem korzennych przypraw i dyni. Do tego te偶 porcja mas艂a orzechowego i jeste艣my w lodowym niebie... Najlepiej smakuj膮 jedzone na kanapie, pod ciep艂ym kocykiem i przy kaloryferze :P
Przepis pochodzi z ksi膮偶ki Paw艂a Ochmana "Pyszno艣ci z ro艣lin", moj膮 recenzj臋 tej ksi膮偶ki mo偶ecie przeczyta膰 >>TUTAJ<<