Strony
▼
wtorek, 29 maja 2018
poniedzia艂ek, 21 maja 2018
bananowo-sezamowe brownie z fasoli // banana-sesame bean brownie
Wybaczcie przerw臋 w dostawie przepis贸w! Mia艂am ostatnio ci臋偶ki okres - eseje, egzaminy, du偶o du偶o pracy, ma艂o ma艂o czasu... Sko艅czy艂am w艂a艣nie pierwszy rok na uniwersytecie! Jednak czasu wcale wi臋cej nie mam, bo bardzo du偶o pracuje, ale postaram si臋 teraz cz臋艣ciej do Was pisa膰! <3
Wci膮偶 sezamowe smaki si臋 mnie trzymaj膮... ;) Tym razem przemyci艂am troch臋 sezamu w...brownie! No i w zasadzie nie tylko sezam, a tak偶e i...fasol臋! Poprzednio by艂y sezamowe ciastka z ciecierzycy >>KLIK<<, teraz czas an bananowo-sezamowe brownie z fasoli :) W ka偶dym razie - warzywa str膮czkowe w wypiekach sprawdz膮 si臋 艣wietnie! W og贸le nie czu膰 ich smaku i z tego wzgl臋du jest to idealny spos贸b aby je艣膰 ich nieco wi臋cej. W wypiekach typu brownie sprawdzaj膮 si臋 jeszcze lepiej daj膮c ciastu prawdziwie zbit膮, wilgotn膮 struktur臋. Do mojego brownie doda艂am odrobin臋 kawy oraz tahini, aby nieco podkr臋ci膰 smak, ale mo偶e zast膮pi膰 ja mas艂em orzechowym lub zupe艂nie pomin膮膰 ;) Dzi臋ki u偶yciu bardzo dojrza艂ych banan贸w ciasto nie wymaga du偶ego dos艂adzania, co r贸wnie偶 jest jego zalet膮. Ja do pos艂odzenia u偶y艂am, tak jak zazwyczaj, erytrolu, aby ciasto by艂o "bezcukrowe".
Wci膮偶 sezamowe smaki si臋 mnie trzymaj膮... ;) Tym razem przemyci艂am troch臋 sezamu w...brownie! No i w zasadzie nie tylko sezam, a tak偶e i...fasol臋! Poprzednio by艂y sezamowe ciastka z ciecierzycy >>KLIK<<, teraz czas an bananowo-sezamowe brownie z fasoli :) W ka偶dym razie - warzywa str膮czkowe w wypiekach sprawdz膮 si臋 艣wietnie! W og贸le nie czu膰 ich smaku i z tego wzgl臋du jest to idealny spos贸b aby je艣膰 ich nieco wi臋cej. W wypiekach typu brownie sprawdzaj膮 si臋 jeszcze lepiej daj膮c ciastu prawdziwie zbit膮, wilgotn膮 struktur臋. Do mojego brownie doda艂am odrobin臋 kawy oraz tahini, aby nieco podkr臋ci膰 smak, ale mo偶e zast膮pi膰 ja mas艂em orzechowym lub zupe艂nie pomin膮膰 ;) Dzi臋ki u偶yciu bardzo dojrza艂ych banan贸w ciasto nie wymaga du偶ego dos艂adzania, co r贸wnie偶 jest jego zalet膮. Ja do pos艂odzenia u偶y艂am, tak jak zazwyczaj, erytrolu, aby ciasto by艂o "bezcukrowe".
P.S. UWAGA!!! W sobot臋 (26.05) nazwa bloga zostanie zmieniona, tak jak og艂osi艂am jaki艣 czas temu. Nowa nazwa b臋dzie brzmie膰 eating-plants.blogspot.com a wi臋cej szczeg贸艂贸w mo偶ecie przeczyta膰 w poprzednim poscie >>KLIK<< :)