Strony

pi膮tek, 18 wrze艣nia 2015

chow mein z orzechowym tofu i broku艂em


Kolejna wersja makaronu chow mein z tofu. Poprzednia TUTAJ. Nie wiem kt贸ra lepsza...Obie r贸wnie dobre! :) W tej wersji tofu smakuje na prawd臋 ob艂臋dnie! Chrupi膮ca, orzechowa panierka jest pyszna.





CHOW MEIN Z ORZECHOWYM TOFU I BROKU艁EM
1-2 porcje


75g makaronu chow mein
300g broku艂a
1/2 kostki (90g) tofu naturalnego lub marynowanego
marynata do tofu: 20g mas艂a orzechowego, 1-2 艂y偶ki wody, 1-2 艂y偶ki sosu sojowego

Tofu owin膮膰 w kilka warstw r臋cznika papierowego i odcisn膮膰 wod臋. Pokroi膰 w kostk臋. Mas艂o orzechowe rozpu艣ci膰. Sk艂adniki marynaty dok艂adnie po艂膮czy膰 (mas艂o orzechowe po dodaniu p艂ynu mo偶e zbi膰 si臋 w tward膮 mas臋, ale nale偶y wtedy po prostu dalej miesza膰 lub dola膰 jeszcze odrobin臋 wody). Tofu wymiesza膰 z marynat膮 i wstawi膰 do lod贸wki na min. 5h, a najlepiej na noc.
Makaron i broku艂a przygotowa膰 zgodnie z przepisami na opakowaniach. Tofu (wraz z pozosta艂膮 marynat膮) wy艂o偶y膰 na lekko nat艂uszczon膮 patelnie i sma偶y膰 do momentu uzyskania chrupkiej i rumianej panierki. Wszystkie sk艂adniki wymiesza膰 i podawa膰. Smacznego! :)


PRZYGOTOWA艁A艢/E艢 TEN PRZEPIS?
B臉DZIE MI MI艁O, JE艢LI PODZIELISZ SI臉 JEGO ZDJ臉CIEM I OPINIA! :)
WY艢LIJ JE NA anytrami@o2.pl
NAST臉PNIE ZDJ臉CIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)

Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz

Co s膮dzisz o tym przepisie?