Pyszne, syc膮ce, 艂atwe do wykonania, wega艅skie. Mo偶na je艣膰 je
z dowolnymi dodatkami. Ja tym razem postawi艂am na gotowan膮 fasolk臋 szparagow膮
i...chutney "czarna porzeczka z morel膮" od Luks Pomady,
kt贸ry oczywi艣cie Wam polecam! 艢wietnie sprawdzi艂 si臋 w roli dipu do kotlet贸w,
to by艂o bardzo ciekawe po艂膮czenie smakowe :)
WEGA艃SKIE KOTLETY Z BATATA I CIECIERZYCY
5 kotlet贸w
150g batata
100g ugotowanej ciecierzycy (ja u偶y艂am tej z puszki)
czubata 艂y偶ka m膮ki ziemniaczanej
pieprz zio艂owy, czosnek, zio艂a, pieprz cayenne, s贸l - do
smaku
Batata kroimy w kostk臋 i gotujemy do mi臋kko艣ci. W misie
miksera umieszczamy ugotowanego batata, ciecierzyc臋 i miksujemy do uzyskania
g艂adkiej masy. Nast臋pnie dodajemy m膮k臋 i mieszamy 艂y偶k膮. Przyprawiamy do smaku.
Z masy formujemy kotlety, uk艂adamy je na blaszce wy艂o偶onej papierem do
pieczenia i pieczemy ok. 30-40 minut w 200*C.
Zamiast pieczenia kotlet贸w mo偶na obtoczy膰 je w bu艂ce tartej
i usma偶y膰 z obu stron na oleju. Podawa膰 z ulubionymi dodatkami. U mnie chutney "czarna porzeczka z morel膮" :)
Smacznego! :)
PRZYGOTOWA艁A艢/E艢 TEN PRZEPIS?
B臉DZIE MI MI艁O, JE艢LI PODZIELISZ SI臉 JEGO ZDJ臉CIEM I OPINIA! :)
WY艢LIJ JE NA anytrami@o2.pl
NAST臉PNIE ZDJ臉CIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz
Co s膮dzisz o tym przepisie?