Jesie艅 coraz bli偶ej...B臋dzie ju偶 tylko zimniej... Ja nie zbyt dobrze znosz臋 te
dni. Chodz臋 zapatulona do tego stopnia, 偶e ostatnio kole偶anka powiedzia艂a mi,
偶e pozna艂a mnie jedynie po w艂osach! :D Wracaj膮c do domu staram si臋 i艣膰 jak
najszybciej, aby tylko uciec od tego zimna... A po powrocie do domu jestem
g艂odna i zmarzni臋ta... Nie mam ochoty na kombinowanie w kwestii obiadu i stanie
przy garach. W takie dni moim faworytem jest w艂a艣nie to danie.
Szybkie, proste, tanie, syc膮ce i rozgrzewaj膮ce. Wszystko
czego potrzeba :) A wystarczy tylko kilka sk艂adnik贸w!
POTRAWKA POMIDOROWA
Z WARZYWAMI STR膭CZKOWYMI
1-2 porcje
200g mieszanki 4 odmian fasoli z puszki (u偶y艂am takiej - KLIK, w sk艂adzie fasola ja艣, bia艂a, czerwona i ciecierzyca - mo偶na u偶y膰 ulubionych warzyw str膮czkowych :))
3 艣rednie pieczarki
150g cukinii
100g papryki (u偶y艂am czerwonej)
200g passaty pomidorowej
przyprawy - u mnie: pomidor-czosnek-bazylia, kozieradka mielona, nasi goreng, pieprz zio艂owy, s贸l, asafetyda, kmin rzymski, harrisa i papryka s艂odka ; je艣li Wasza passata jest kwa艣na mo偶na doda膰 r贸wnie偶 1-2 艂y偶eczki cukru
natka z pietruszki do podania
Cukini臋, papryk臋 i pieczarki kroimy, a nast臋pnie podduszamy na patelni z ma艂ym dodatkiem soli i oleju. W garnku mieszamy passat臋 i mieszank臋 fasoli, gotujemy. Dodajemy podduszone warzywa (powinny by膰 mi臋kkie) i doprawiamy do smaku. Przek艂adamy potrawk臋 do misek/g艂臋bokich talerzy, posypujemy natk膮 z pietruszki i podajemy. Smacznego! :)
PRZYGOTOWA艁A艢/E艢 TEN PRZEPIS?
B臉DZIE MI MI艁O, JE艢LI PODZIELISZ SI臉 JEGO ZDJ臉CIEM I OPINIA! :)
WY艢LIJ JE NA anytrami@o2.pl
NAST臉PNIE ZDJ臉CIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz
Co s膮dzisz o tym przepisie?