Strony

pi膮tek, 18 wrze艣nia 2015

rozgrzewaj膮ca potrawka pomidorowa z warzywami str膮czkowymi


Jesie艅 coraz bli偶ej...B臋dzie ju偶 tylko zimniej... Ja nie zbyt dobrze znosz臋 te dni. Chodz臋 zapatulona do tego stopnia, 偶e ostatnio kole偶anka powiedzia艂a mi, 偶e pozna艂a mnie jedynie po w艂osach! :D Wracaj膮c do domu staram si臋 i艣膰 jak najszybciej, aby tylko uciec od tego zimna... A po powrocie do domu jestem g艂odna i zmarzni臋ta... Nie mam ochoty na kombinowanie w kwestii obiadu i stanie przy garach. W takie dni moim faworytem jest w艂a艣nie to danie.



Szybkie, proste, tanie, syc膮ce i rozgrzewaj膮ce. Wszystko czego potrzeba :) A wystarczy tylko kilka sk艂adnik贸w!




POTRAWKA POMIDOROWA
Z WARZYWAMI STR膭CZKOWYMI
1-2 porcje


200g mieszanki 4 odmian fasoli z puszki (u偶y艂am takiej - KLIK, w sk艂adzie fasola ja艣, bia艂a, czerwona i ciecierzyca - mo偶na u偶y膰 ulubionych warzyw str膮czkowych :))
3 艣rednie pieczarki
150g cukinii
100g papryki (u偶y艂am czerwonej)
200g passaty pomidorowej
przyprawy - u mnie: pomidor-czosnek-bazyliakozieradka mielonanasi goreng, pieprz zio艂owy, s贸l, asafetydakmin rzymskiharrisa i papryka s艂odka ; je艣li Wasza passata jest kwa艣na mo偶na doda膰 r贸wnie偶 1-2 艂y偶eczki cukru
natka z pietruszki do podania

Cukini臋, papryk臋 i pieczarki kroimy, a nast臋pnie podduszamy na patelni z ma艂ym dodatkiem soli i oleju. W garnku mieszamy passat臋 i mieszank臋 fasoli, gotujemy. Dodajemy podduszone warzywa (powinny by膰 mi臋kkie) i doprawiamy do smaku. Przek艂adamy potrawk臋 do misek/g艂臋bokich talerzy, posypujemy natk膮 z pietruszki i podajemy. Smacznego! :)


PRZYGOTOWA艁A艢/E艢 TEN PRZEPIS?
B臉DZIE MI MI艁O, JE艢LI PODZIELISZ SI臉 JEGO ZDJ臉CIEM I OPINIA! :)
WY艢LIJ JE NA anytrami@o2.pl
NAST臉PNIE ZDJ臉CIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)

Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz

Co s膮dzisz o tym przepisie?