Mimo, 偶e pogoda ostatnio jest coraz bardziej w kratk臋 - wci膮偶 mamy lato! A latem trzeba si臋 czym艣 ch艂odzi膰, gdy w dzie艅 30*C w cieniu...Na ratunek...lody! A dok艂adniej sorbet owocowy i 200% bardziej orze藕wiaj膮cy ni偶 tradycyjne lody. Poza tym ma te偶 du偶o witamin. Przyjemne z po偶ytecznym :) To co? Zapraszam po przepis!
SORBET TRUSKAWKOWO-BANANOWY
3 porcje
200g dojrza艂ych banan贸w (waga po obraniu)
50g s艂odu kukurydzianego (w wersji nie wega艅skiej mo偶na u偶y膰 np. miodu)
Wszystkie sk艂adniki blendujemy na g艂adk膮 mas臋 i sch艂adzamy do temp. 4*C (wstawcie do lod贸wki na ok. 2-3h). Nast臋pnie zblenowane owoce przelewamy do maszynki do lod贸w i post臋pujemy wg. instrukcji. Podajemy od razu lub sch艂adzamy w zamra偶arce jeszcze ok. 30-40 minut co 10 mieszaj膮c. Smacznego! :)
Je艣li nie masz maszynki do lod贸w - r贸wnie偶 zblenduj wszystkie sk艂adniki, a nast臋pnie przelej do formy i wstaw do zamra偶arki. Miksuj mas臋 co ok. 30-60 minut a偶 do uzyskania g艂adkiej konsystencji (czynno艣膰 trzeba powt贸rzy膰 oko艂o 3-4 razy).
PRZYGOTOWA艁A艢/E艢 TEN PRZEPIS?
B臉DZIE MI MI艁O, JE艢LI PODZIELISZ SI臉 JEGO ZDJ臉CIEM I OPINIA! :)
WY艢LIJ JE NA anytrami@o2.pl
NAST臉PNIE ZDJ臉CIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz
Co s膮dzisz o tym przepisie?