Strony

pi膮tek, 7 kwietnia 2017

truskawkowo-ananosowy krem lodowy z tofu


Wiosn膮 czy latem nie zawsze mamy ochot臋 na gor膮c膮 owsiank臋 na 艣niadanie, czy ci臋偶kie ciasto na deser. Je艣li chodzi o mnie - wybieram wtedy owocowe opcje. Jedn膮 z nich jest na przyk艂ad taki w艂a艣nie oto krem z silken tofu - z dodatkiem mro偶onych truskawek oraz ananasa - orze藕wiajacy, owocowy, s艂odki i za spraw膮 tofu - bogaty w bia艂ko. Idealny na lekkie 艣niadanie czy deser :)





TRUSKAWKOWO-ANANASOWY KREM LODOWY Z TOFU
1 du偶a // 2 mniejsze porcje


1 kostka (350g) silken tofu soft Kuchnie 艢wiata >>KLIK<<
200g mro偶onych truskawek
100g mro偶onego ananasa 
ksylitol / erytrol do smaku
艂y偶eczka ekstraktu z wanilii

Wszystkie sk艂adniki miksujemy na g艂adk膮 mas臋, przek艂adamy krem do miseczki i dekorujemy wedle uznania. Jemy od razu! Smacznego :) 

PRZYGOTOWA艁A艢/E艢 TEN PRZEPIS?
B臉DZIE MI MI艁O, JE艢LI PODZIELISZ SI臉 JEGO ZDJ臉CIEM I OPINIA! :)
WY艢LIJ JE NA anytrami@o2.pl
NAST臉PNIE ZDJ臉CIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)


4 komentarze:

  1. W ko艅cu musimy kupi膰 to silken tofu i por贸wna膰 w deserach ze zwyk艂ym :)

    OdpowiedzUsu艅

Co s膮dzisz o tym przepisie?