Zastanawialiście się kiedyś z czego powstają te wszystkie moje przepisy?
Gdzie trzymam tyle produktów?
A przede wszystkim - czego używam?
Dzisiaj mam dla Was odpowiedź w formie filmu, w którym prezentuję zawartość mojej kuchennej szafki. Zachęcam do obejrzenia! :) Oraz do subskrypcji mojego kanału na YouTube >>KLIK<< aby być na bieżąco z nowościami.
Oglądajcie w HD! :)
Z jakiej firmy masz maselko orzechowe? To, ktorego byly chyba ze 3 sloiki;)) i gdzie mozna je kupic? Aga
OdpowiedzUsuńTo jest masło kupione w Marks&Spencer, ale nie polecam go i sama również go więcej nie kupię ponieważ zawiera olej palmowy :( Byłam święcie przekonana że go tam nie ma i kupowałam to masło, dopiero niedawno coś mnie tchnęło aby sprawdzić skład i bardzo się zawiodłam :(
UsuńDziekuje za odp.;) A masz jakies sprawdzone dobre maselko do polecenia? Z naturalnym skladem. Ja w swojej szafce mam jeszcze siemie lniane(miele kazdego ranka), mak, figi i morele suszone, kasze peczak, make z amarantusa, platki z komosy, karob, orzechy wloskie, herbate z czystka I pokrzywy, reszta to to Co w Twojej szafce oprocz granulatu sojowego, masel z fistaszkow, so I I tego czegos do sushi; )) fajna ta Twoja szafeczka, moim zdaniem ciekawe bylyby takie posty na blogu o poszczegolnych grupacg produktow np. Prosukty zbozowe jakich uzywasz, zdjecia ich zeby pokazac firms,no wield osob ma swoje ulubione, kiedy he jeez file I z czym, gdzie to kupujesz itp. I no o bakaliach, orzechach post, o Twoich ulubionych warzywach, albo jadlospisy z jakiegos dnia z przepisami poszczegolnych posilkow;)) super blog;))
UsuńNajlepsze masło to oczywiście domowe :) 100% orzechów :) ♥ Z kupnych właśnie 99% ma kiepskie składy poprzez małą zaw. orzechów i dodatek tłuszczów m.in. właśnie palmowego. Niektóre masła orzechowe z Primaviki nie mają oleju palmowego, tutaj możesz przejrzeć składy - http://www.primavika.pl/category/masla/ :)
UsuńDziękuję za propozycje co do filmów, rozważę je :)
Przepraszam za bledy w pisowni, mam dotykowy telefon od niedawna I jeszcze nie pisze tak jak trzeba; ) * tam mialo byc... kiedy je jesz, ile I z czym, gdzie to kupujesz...; ))
UsuńJuż rok temu sama planowałam taki post i nadal się do niego zbieram :P Już rok temu miałam go przyszykowany - nadal go nie opublikowałam :P
OdpowiedzUsuńz suszonego bobu najlepsza jest pasta kanapkowa z kuminem i tahini!
OdpowiedzUsuńJeśli dobrze zauważyłam, to starasz się unikać glutenu, dlatego chciałam zapytać, czy używane przez Ciebie płatki drożdżowe są bezglutenowe czy też ,,zwykłe" (robisz dla nich wyjątek)?
OdpowiedzUsuńPłatki które mam nie mają znaczka przekreślonego kłosa, ale w składzie mają tylko drożdże suszone. Teraz używam innych niż na filmiku, bo tamte okazały się zamieszałe przez mole, a użyłam ich może ze dwa razy :( Więc poszły do kosza...Nie pamiętam ich składu, ale te, które mam teraz mają tylko informacje że mogą zawierać śladowe ilości glutenu. Nie mam celiakii więc kupuję produkty z taką informacją, bo "śladowe ilości glutenu" nie mają złego wpływu na mój organizm :)
Usuń