Taka granola
jest idealna na jesienny poranek - najlepiej zjedzona z ciep艂ym mlekiem ro艣linnym, achh niebo! ;)
DYNIOWA GRANOLA
艣redni s艂oik granoli
250g p艂atk贸w owsianych
30g otr臋b贸w (dowolny rodzaj)
200g g臋stego puree z dyni
80g syropu klonowego
50g ziaren s艂onecznika
30g orzech贸w nerkowca
20g orzech贸w w艂oskich
30g jag贸d inkaskich BIO
30g suszonej 偶urawiny
1/2 艂y偶eczki domowej przyprawy do piernika (opcjonalnie)
Orzechy grubo siekamy. Mieszamy p艂atki, otr臋by, ziarna s艂onecznika i orzechy. W garnuszku 艂膮czymy syrop z puree dyniowym i dodajemy do mieszanki p艂atk贸w. 艁膮czymy dok艂adnie. Wyk艂adamy granol臋 na blach臋 z papierem do pieczenia i pieczmy ok. 30-40 minut w 180*C co ok. 10 minut mieszaj膮c aby granola si臋 nie spali艂a i r贸wnomiernie upiek艂a. Po ostudzeniu dodajemy jagody inkaskie i 偶urawin臋. Smacznego! :)
PRZYGOTOWA艁A艢/E艢 TEN PRZEPIS?
B臉DZIE MI MI艁O, JE艢LI PODZIELISZ SI臉 JEGO ZDJ臉CIEM I OPINIA! :)
WY艢LIJ JE NA anytrami@o2.pl
NAST臉PNIE ZDJ臉CIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)
Super granola ;)
OdpowiedzUsu艅A偶 zat臋skni艂am za dyniowymi smakami ;_;
OdpowiedzUsu艅uwielbiam wszystko, co dyniowe! a w szczeg贸lno艣ci domow膮 granol臋 :)
OdpowiedzUsu艅Ale bym teraz dyni臋 zjad艂a :/! Kusisz :)
OdpowiedzUsu艅Do jogurtu jak znalaz艂
OdpowiedzUsu艅czekaj w przepisie nie ma miodu- czzyli jak nie mam syropu tio moge zamienic go miodem ?
OdpowiedzUsu艅Tak :)
Usu艅