sobota, 21 maja 2016

acai chia pudding z kiwi


Kolejny przepis z wykorzystaniem jagód acai :) Bardzo się z nimi polubiłam i kombinuję z nimi w różnych daniach :) Staram się, aby nie były one poddawane obróbce termicznej, tak by zachować jak najwiecej wartości odżywczych. Dzisiaj przygotowałam dla Was surowy pudding chia z użyciem własnie sproszkowanych jagód acai. Świetna opcja zarówno na śniadanie jak i na deser :)
Sproszkowane jagody acai możecie kupić np. w sklepie Sensilab >>KLIK<<
Pamiętajcie, aby przy zakupie podać kod promocyjny SROSLINA15 - wtedy otrzymacie 15% rabatu! ♥ (promocja obejmuje wszystkie produkty z kategorii superżywność >>KLIK<<)








ACAI CHIA PUDDING Z KIWI
1 porcja śniadaniowa // 2 deserowe


40g nasion chia
300ml mleka roślinnego (użyłam kokosowo-ryżowego)
1-2 łyżki syropu klonowego
1-2 owoce kiwi

Nasiona chia mieszamy dokładnie z mlekiem i syropem klonowym, odstawiamy na ok. 10 minut i mieszamy ponownie. Wstawiamy do lodówki na min. 4-5h, najlepiej na całą noc (od czasu do czasu można zamieszać). Po upływie tego czasu dodajemy sproszkowane jagody acai i mieszamy. Kiwi obieramy i kroimy w kostkę. W naczyniu w którym będziemy podawać chia pudding układamy warstwami pokrojone kiwi i pudding. Smacznego! :)


PRZYGOTOWAŁAŚ/EŚ TEN PRZEPIS?
BĘDZIE MI MIŁO, JEŚLI PODZIELISZ SIĘ JEGO ZDJĘCIEM I OPINIA! :)
WYŚLIJ JE NA anytrami@o2.pl
NASTĘPNIE ZDJĘCIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)

2 komentarze:

  1. Oj my też się polubiłyśmy z acai ostatnio :D Bardzo fajne śniadanie/deser :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj, to w sam raz dla mnie :-)

    OdpowiedzUsuń

Co sądzisz o tym przepisie?

INSTAGRAM @plantbasedmartyna