czwartek, 5 maja 2016

nocna kokosowa owsianka acai


Po acai bowl >>KLIK<< przyszedł czas na kolejny przepis z użyciem sproszkowanych jagód.
Jakie są plusy tej owsianki? Oprócz korzyści zdrowotnych oszczędzacie również rano sporo czasu, bo wystarczy po prostu przełożyć owsiankę do miseczki i zjeść :) Można pospać 15 minut dłużej! ♥
O jagodach acai pisałam TUTAJ więc jeśli jesteście ciekawi, jakie mają właściwości zdrowotne - zapraszam :)





NOCNA KOKOSOWA OWSIANKA ACAI
1 porcja


60g (6 łyżek) płatków owsianych, nie błyskawicznych (można użyć bezglutenowych)
szklanka mleka kokosowego 
1/2 szklanki wody
dowolne dodatki do podania - u mnie banan i wiórki kokosowe

W garnuszku zagotowujemy mleko i gdy zacznie wrzeć wrzucamy płatki, zmniejszamy ognień i gotujemy do momentu aż płatki wchłoną mleko. Następnie dodajemy wode, zwiększamy nieco ogień i gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Przykrywamy garnek pokrywką i odstawiamy na noc. Rano mieszamy z proszkiem acai, przekładamy do miseczki i podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! :)



Od nowego roku na stronie Sensilab możecie znaleźć nowe produkty w linii Healthie i w nowości kategorii eco i superfoods- >>KLIK<< Mam dla Was super wiadomość, bo gdy przy zakupie wpiszecie kod promocyjny SROSLINA15 dostaniecie 15% rabatu! Pamiętajcie o tym przy zakupach :)
JAGODY ACAI również możecie kupić ze zniżką! >>KLIK<<


 PRZYGOTOWAŁAŚ/EŚ TEN PRZEPIS?
BĘDZIE MI MIŁO, JEŚLI PODZIELISZ SIĘ JEGO ZDJĘCIEM I OPINIA! :)
WYŚLIJ JE NA anytrami@o2.pl
NASTĘPNIE ZDJĘCIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie nocne owsianki <3 Wspaniała propozycja, pomysłów na owsianki nigdy nie za wiele :D
    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę się w końcu skusić na spróbowanie acai :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Niedawno kupiłyśmy sproszkowane acai i użyłyśmy je do słodkiego ryżu :D Pyszności :D Owsiankę też zrobimy :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Rzeczywiście dobry patent, żeby rano dłużej pospać :) Z mlekiem kokosowym musi być boska!

    OdpowiedzUsuń

Co sądzisz o tym przepisie?

INSTAGRAM @plantbasedmartyna