Dzisiaj mam dla Was dobra propozycję na lekki lunch lub na grilla. Jak wiadomo, teraźniejsza pogoda sprzyja grillom, a ponizszy przepis bardzo dobrze sie sprawdzi na takiej imprezie.
Niedawno po raz pierwszy spróbowałam pesto i bardzo mi posmakowało. Uwielbiam je w połaczeniu z wszelkimi warzywami! Pesto, którego użyłam ma w składzie bazylie, oliwę z oliwek, orzechy nerkowca, sól i orzeszki pinii - idealnie, prawda? ♥ Mozecie je kupić w sklepie alfa-koszyk.pl >>KLIK<<
PIECZARKI FASZEROWANE WARZYWAMI Z PESTO
3 pieczarki
3 duże kapelusze pieczarek (można kupić je jako "pieczarki grillowe" lub użyć pieczarek Portobello)
100g ugotowanej fasoli (lub ciecierzycy)
garść jarmużu
150g cukinii
łyżka zielonego pesto (użyłam tego >>KLIK<<)
Na patelnię wrzucić pesto, następnie pokrojone warzywa i smażyć do momentu aż zmiękną. Pieczarki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i następnie nafaszerować warzywami. Wlożyć całość do piekarnika nagrzanego do 200*C i zapiekać ok. 15-20 minut (do miękkości pieczarek). Smacznego! :)
PRZYGOTOWAŁAŚ/EŚ TEN PRZEPIS?
BĘDZIE MI MIŁO, JEŚLI PODZIELISZ SIĘ JEGO ZDJĘCIEM I OPINIA!
:)
WYŚLIJ JE NA anytrami@o2.pl
NASTĘPNIE ZDJĘCIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ
GALERII! :)
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńO tak, to musi być boskie! Faszerowane pieczarki to coś co uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńAle pyszności :)
OdpowiedzUsuńNaprawdę świetnie nadziane :D Zakochałybyśmy się w smaku na pewno :D
OdpowiedzUsuń