Kto by pomyślał, że z takich składników może powstać coś tak pysznego...I faktycznie nawiązującego smakiem do snickersa - mamy tutaj smak karmelowy, czekoladowy i orzechowy. W dodatku krem jest słodziutki, a nie ma w nim ani grama cukru rafinowanego! Jestem naprawdę bardzo zadowolona z tego przepisu - ostatnio to mój ulubiony krem! Aż cieżko uwierzyć z czego jest zrobiony i że jest taki zdrowy! Smakuje dobrze jako dodatek do deserów, owsianki, pancakes, naleśników czy jako smarowidło do pieczywa. Ja lubię też wyjadać go z miseczki bez żadnych dodatków... :D Spróbujcie koniecznie! <3
ZDROWY KREM A'LA SNICKERS
ok. 360g kremu
200g ugotowanej na miękko białej fasoli (użyłam fasoli Piękny Jaś i taką polecam gdyż jest lekko słodkawa)
100g daktyli - świeżych lub suszonych
60g pasty orzechowej Kuchnie Świata >>KLIK<< lub masła orzechowego
50-80ml mleka roślinnego
łyżka karobu (można zastąpić kakao)
łyżka kakao
Wszystkie składniki oprócz karobu i kakao dokładnie miksujemy na gładką masę. Dodajemy kakao i karob i mieszamy za pomocą łyżki. Przechowujemy w szczelnie zamknietym pojemniku/słoiku w lodówce do 5 dni. Smacznego! :)
PRZYGOTOWAŁAŚ/EŚ TEN PRZEPIS?
BĘDZIE MI MIŁO, JEŚLI PODZIELISZ SIĘ JEGO ZDJĘCIEM I OPINIA! :)
WYŚLIJ JE NA anytrami@o2.pl
NASTĘPNIE ZDJĘCIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)
Wyśmienicie! ;-)
OdpowiedzUsuńCudowny :) Kiedyś bym nie pomyślała, że z fasoli można tworzyć tyle smakowitości :)
OdpowiedzUsuńWygląda niezwykle smakowicie :)
OdpowiedzUsuńAkurat jestem na diecie, a Ty takie pyszności wstawiasz! Koniecznie do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś podobny na cieciorce :) Muszę spróbować wersji z fasolką!
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Wyjadałybyśmy paluchem :D
OdpowiedzUsuńKiedyś był krem snickers - uwielbiałam go :) Połączenie słodkiego i słonego w jednym jest moim ulubionym :)
OdpowiedzUsuńCudooo ! <3
OdpowiedzUsuńCzy może być użyta fasola z puszki? :)
OdpowiedzUsuńJasne :) Opłucz ją i będzie okej
Usuń