E N G L I S H B E L L O W
Crumble to wspania艂y deser! Nie tylko jest przepyszne (kto nie skusi si臋 na owoce pod smakowit膮 kruszonk膮? <3), ale tak偶e i szybkie, proste i w dodatku mo偶na je przygotowa膰 z u偶yciem jakich tylko owoc贸w chcecie! Tradycyjne crumble jednak nie jest zbyt zdrowe...m膮ka pszenna, cukier i mas艂o... Nie, nie i nie. Trzy razy nie - dzi臋kujemy! :D W tym przepisie nie znajdziecie 偶adnego z tych sk艂adnik贸w. Moje crumble postanowi艂am przygotowa膰 w o wiele zdrowszej wersji! I powiem Wam, 偶e wysz艂o ob艂臋dnie smaczne! Nie zawiera cukru rafinowanego, bia艂ej m膮ki czy t艂uszcz贸w nasyconych oraz ma o wiele mniej kalorii ni偶 tradycyjne crumble. Z czego zatem je przygotowa艂am? Ot贸偶 do kruszonki u偶y艂am m膮ki pe艂noziarnistej (kt贸r膮 z powodzeniem mo偶ecie zast膮pi膰 na bezglutenow膮), odrobiny p艂atk贸w owsianych, daktyli oraz mas艂a orzechowego! Jako owoc贸w u偶y艂am bardzo dojrza艂ych i mi臋kkich gruszek, kt贸re zasypa艂am warstw膮 cynamonu. To po艂膮czenie by艂o cuuuudooowne! Zabra艂am crumble na spotkanie z przyjaci贸艂mi i znik艂o ono bardzo szybko - na drugi dzie艅 upiek艂am je ponownie i...tym razem ca艂e zjad艂am sama :D