poniedziałek, 24 września 2018
magazyn vege - wrzesień 2018
Etykiety:
RECENZJA
wtorek, 18 września 2018
zdrowe muffiny bananowe (bez cukru i tłuszczu) // healthy banana muffins (sugar and fat free)
Etykiety:
AWOKADO,
BABECZKI / MUFFINY / CUPCAKES,
BANANY,
CYNAMON,
ERYTROL,
KAKAO,
MĄKA ORKISZOWA,
MLEKO ROŚLINNE,
PROSZEK DO PIECZENIA,
RECIPE IN ENGLISH,
SODA OCZYSZCZONA,
WANILIA
E N G L I S H V E R S I O N B E L O W
Dzisiaj jest specjalny dzień... 18 września zawsze jest specjalnym dniem, ponieważ to data, kiedy zdecydowałam się przejść na weganizm! I tak trzy lata temu, w moją drugą rocznicę wegetarianizmu postanowilam pójsc o krok dalej - wykluczyć z diety wszystkie produkty odzwierzęce i zostać weganką. Czy żałuję tej decyzji? Nie! Czy za czymś tęsknię? Nie! No, może za nie byciem pytaną cały czas "skąd biorę białko?" :D Weganizm jest częścią mnie i nie wyobrażam sobie wrócić do jedzenia zwierząt i produktów odzwierzęcych! Z dniem z którym przeszłam na weganizm założyłam również ten blog - aby pokazać innym, że można jeść gotować i smacznie używając tylko produktów roślinnych, tak więc dzisiaj są również i trzecie urodziny tego bloga! Hip hip hura! Wszystkiego najlepszego :) Dziekuję, że tutaj jesteście i że korzystacie z moich przepisów, nawet nie wiecie, ile to dla mnie znaczy i jaka jestem szczęśliwa, gdy dostaję zdjęcie potrawy wykonanej przez Was z mojego przepisu!
piątek, 24 sierpnia 2018
magazyn vege - lipiec/sierpień 2018
Etykiety:
RECENZJA
Witam Was serdecznie i słonecznie :) I zapraszam do przeczytania kolejnej recenzji magazynu vege! Tym razem jest to letnie, dwumiesięczne wydanie, co oznacza, że nowy magazyn vege pojawi się we wrześniu... :( Nie martwcie się, szybko zleci, a w letnim wydaniu jest masa ciekawych artykułów! :)
środa, 15 sierpnia 2018
ciasto czekoladowe z gruszką // chocolate pear cake
Etykiety:
CIASTA,
ERYTROL,
GRUSZKI,
JESIEŃ,
KAKAO,
MĄKA ORKISZOWA,
MLEKO ROŚLINNE,
PROSZEK DO PIECZENIA,
RECIPE IN ENGLISH,
SODA OCZYSZCZONA
Kto nie lubi ciasta czekoladowego? Nie znam nikogo takiego... A z czekoladowym smakiem dobrze zgrywa się...prawie wszystko! W wypiekach w szczególności owoce. Ostatnio eksperymentowałam nieco z gruszkami i to te owoce postanowiłam użyć w tym cieście. Sprawdziły się doskonale! Można również powiedzieć, że ciasto jest podwójnie czekoladowe - użyłam kakao oraz mleka kokosowego o smaku czekoladowym Koko Dairy Free.
czwartek, 12 lipca 2018
roślinny lunchbox dla każdego - recenzja książki erVegana
Etykiety:
RECENZJA