Na blogu zrobi艂o si臋 s艂odko wi臋c teraz dla odmiany przepis obiadowy :) Nie艣miertelne kotlety warzywne :) Proste, pyszne i syc膮ce. Tym razem zrobi艂am z je z fasoli pinto, kt贸r膮 mozecie znale藕膰 np. w sklepie Naturalna Spi偶arnia. Sam wygl膮d tej fasolki jest niezwykle urzekaj膮cy :) Smakuje r贸wnie偶 bardzo dobrze - w kotletach sprawdzi艂a si臋 艣wietnie!
pi膮tek, 13 listopada 2015
艣roda, 11 listopada 2015
kakaowe gofry gryczane z cha艂w膮 na rozpustne sniadanie
Etykiety:
GOFRY,
GUMA GUAR,
INNE DESERY,
KAKAO,
M膭KA GRYCZANA,
MLEKO RO艢LINNE,
OLEJ,
PROSZEK DO PIECZENIA,
艢NIADANIE
Czasem warto po艣wi臋ci膰 na 艣niadanie wi臋cej czasu i m贸c rozkoszowa膰 si臋 pysznymi goframi! Takie 艣niadanie gwarantuje dobry dzie艅 :) R贸wnie dobrze gofry z tego przepisu mog膮 sta膰 si臋 s艂odkim podwieczorkiem. Poda艂am je z domow膮 cha艂w膮, na kt贸r膮 przepis znajdziecie w poprzednim wpisie >> KLIK <<. Cha艂wa i kakao? Trzy razy tak!
poniedzia艂ek, 9 listopada 2015
domowa cha艂wa (dwa sk艂adniki!)
Etykiety:
BEZGLUTENOWE,
DODATKI DO DESER脫W,
DOMOWE S艁ODYCZE,
INNE DESERY,
RAW,
SEZAM,
SYROP KLONOWY
Z moich obserwacji wynika, 偶e cha艂w臋 albo si臋 kocha, albo nienawidzi... :) Do kt贸rej grupy nale偶ycie? Je艣li do pierwszej - to przepis w 100% dla Was! Je艣li do drugiej...spr贸bujcie domowej cha艂wy, a by膰 mo偶e zmienicie o niej zdanie :)
sobota, 7 listopada 2015
dyniowo-kokosowy tofurnik na morelowo-karobowym spodzie (bez cukru)
Etykiety:
BEZGLUTENOWE,
CIASTA,
DYNIA,
JESIE艃,
KAROB,
KSYLITOL,
M膭KA KOKOSOWA,
MLEKO RO艢LINNE,
SOK Z CYTRYNY,
SUSZONE OWOCE,
SYROP Z AGAWY,
TOFU
D艂ugi tytu艂...Ale chcia艂am zawrze膰 w nim ca艂膮 "tre艣膰" tofurnika, bo wszystkie jego elementy zas艂uguj膮 na uwag臋 ;) Nie mam jeszcze du偶ego do艣wiadczenia w wega艅skich sernikach - to by艂 dopiero drugi kt贸ry zrobi艂am. Jestem jednak z niego baaardzo zadowolona i musz臋 zach臋ci膰 Was aby艣cie wypr贸bowali przepis!
poniedzia艂ek, 2 listopada 2015
najlepsze puree z dyni - przepis
Etykiety:
BEZGLUTENOWE,
DODATKI DO DA艃 G艁脫WNYCH,
DODATKI DO DESER脫W,
DOMOWE PRZETWORY,
DYNIA,
JESIE艃
Na blogu jest ju偶 nieco przepis贸w z kr贸low膮 jesieni - dyni膮. Jednak ostatnio si臋 zdziwi艂am, bo zauwa偶y艂am, 偶e nie ma tutaj podstawowego przepisu na...dyniowe puree. Puree z dyni u偶ywam w wielu przepisach wi臋c my艣l臋, 偶e musz臋 podzieli膰 si臋 z Wami moim najlepszym sposobem na otrzymanie pysznego i aromatycznego puree, kt贸re b臋dzie podstaw膮 lub dodatkiem do wielu jesiennych potraw. Do puree najlepiej u偶y膰 dyni Hokkaido - puree z niej jest g臋ste, lekko s艂odkawe (smak mo偶na por贸wna膰 do batata), aromatyczne i ma pi臋kny g艂臋boki kolor :)
Przepisy z dyni膮 znajdziecie TUTAJ >>KLIK<< Nied艂ugo kolejne! :)