piątek, 18 września 2015

granola dyniowa


Taka granola jest idealna na jesienny poranek - najlepiej zjedzona z ciepłym mlekiem roślinnym, achh niebo! ;)






DYNIOWA GRANOLA
 średni słoik granoli





250g płatków owsianych
30g otrębów (dowolny rodzaj)
200g gęstego puree z dyni
80g syropu klonowego
50g ziaren słonecznika
30g orzechów nerkowca
20g orzechów włoskich
30g jagód inkaskich BIO
30g suszonej żurawiny
1/2 łyżeczki domowej przyprawy do piernika (opcjonalnie)


Orzechy grubo siekamy. Mieszamy płatki, otręby, ziarna słonecznika i orzechy. W garnuszku  łączymy syrop z puree dyniowym i dodajemy do mieszanki płatków. Łączymy dokładnie. Wykładamy granolę na blachę z papierem do pieczenia i pieczmy ok. 30-40 minut w 180*C co ok. 10 minut mieszając aby granola się nie spaliła i równomiernie upiekła. Po ostudzeniu dodajemy jagody inkaskie i żurawinę. Smacznego! :)



PRZYGOTOWAŁAŚ/EŚ TEN PRZEPIS?
BĘDZIE MI MIŁO, JEŚLI PODZIELISZ SIĘ JEGO ZDJĘCIEM I OPINIA! :)
WYŚLIJ JE NA anytrami@o2.pl
NASTĘPNIE ZDJĘCIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)

7 komentarzy:

  1. whipped cream13:01

    Super granola ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. cupoffhappiness13:02

    Aż zatęskniłam za dyniowymi smakami ;_;

    OdpowiedzUsuń
  3. Magdalena Kuchaja13:02

    uwielbiam wszystko, co dyniowe! a w szczególności domową granolę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Natalie13:02

    Ale bym teraz dynię zjadła :/! Kusisz :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Olga Pi13:02

    Do jogurtu jak znalazł

    OdpowiedzUsuń
  6. czekaj w przepisie nie ma miodu- czzyli jak nie mam syropu tio moge zamienic go miodem ?

    OdpowiedzUsuń

Co sądzisz o tym przepisie?

INSTAGRAM @plantbasedmartyna