Taka granola
jest idealna na jesienny poranek - najlepiej zjedzona z ciepłym mlekiem roślinnym, achh niebo! ;)
DYNIOWA GRANOLA
średni słoik granoli
250g płatków owsianych
30g otrębów (dowolny rodzaj)
200g gęstego puree z dyni
80g syropu klonowego
50g ziaren słonecznika
30g orzechów nerkowca
20g orzechów włoskich
30g jagód inkaskich BIO
30g suszonej żurawiny
1/2 łyżeczki domowej przyprawy do piernika (opcjonalnie)
Orzechy grubo siekamy. Mieszamy płatki, otręby, ziarna słonecznika i orzechy. W garnuszku łączymy syrop z puree dyniowym i dodajemy do mieszanki płatków. Łączymy dokładnie. Wykładamy granolę na blachę z papierem do pieczenia i pieczmy ok. 30-40 minut w 180*C co ok. 10 minut mieszając aby granola się nie spaliła i równomiernie upiekła. Po ostudzeniu dodajemy jagody inkaskie i żurawinę. Smacznego! :)
PRZYGOTOWAŁAŚ/EŚ TEN PRZEPIS?
BĘDZIE MI MIŁO, JEŚLI PODZIELISZ SIĘ JEGO ZDJĘCIEM I OPINIA! :)
WYŚLIJ JE NA anytrami@o2.pl
NASTĘPNIE ZDJĘCIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)
Super granola ;)
OdpowiedzUsuńAż zatęskniłam za dyniowymi smakami ;_;
OdpowiedzUsuńuwielbiam wszystko, co dyniowe! a w szczególności domową granolę :)
OdpowiedzUsuńAle bym teraz dynię zjadła :/! Kusisz :)
OdpowiedzUsuńDo jogurtu jak znalazł
OdpowiedzUsuńczekaj w przepisie nie ma miodu- czzyli jak nie mam syropu tio moge zamienic go miodem ?
OdpowiedzUsuńTak :)
Usuń