Jesień coraz bliżej...Będzie już tylko zimniej... Ja nie zbyt dobrze znoszę te
dni. Chodzę zapatulona do tego stopnia, że ostatnio koleżanka powiedziała mi,
że poznała mnie jedynie po włosach! :D Wracając do domu staram się iść jak
najszybciej, aby tylko uciec od tego zimna... A po powrocie do domu jestem
głodna i zmarznięta... Nie mam ochoty na kombinowanie w kwestii obiadu i stanie
przy garach. W takie dni moim faworytem jest właśnie to danie.
Szybkie, proste, tanie, sycące i rozgrzewające. Wszystko
czego potrzeba :) A wystarczy tylko kilka składników!
POTRAWKA POMIDOROWA
Z WARZYWAMI STRĄCZKOWYMI
1-2 porcje
200g mieszanki 4 odmian fasoli z puszki (użyłam takiej - KLIK, w składzie fasola jaś, biała, czerwona i ciecierzyca - można użyć ulubionych warzyw strączkowych :))
3 średnie pieczarki
150g cukinii
100g papryki (użyłam czerwonej)
200g passaty pomidorowej
przyprawy - u mnie: pomidor-czosnek-bazylia, kozieradka mielona, nasi goreng, pieprz ziołowy, sól, asafetyda, kmin rzymski, harrisa i papryka słodka ; jeśli Wasza passata jest kwaśna można dodać również 1-2 łyżeczki cukru
natka z pietruszki do podania
Cukinię, paprykę i pieczarki kroimy, a następnie podduszamy na patelni z małym dodatkiem soli i oleju. W garnku mieszamy passatę i mieszankę fasoli, gotujemy. Dodajemy podduszone warzywa (powinny być miękkie) i doprawiamy do smaku. Przekładamy potrawkę do misek/głębokich talerzy, posypujemy natką z pietruszki i podajemy. Smacznego! :)
PRZYGOTOWAŁAŚ/EŚ TEN PRZEPIS?
BĘDZIE MI MIŁO, JEŚLI PODZIELISZ SIĘ JEGO ZDJĘCIEM I OPINIA! :)
WYŚLIJ JE NA anytrami@o2.pl
NASTĘPNIE ZDJĘCIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Co sądzisz o tym przepisie?