Nasiona chia ostatnio sta艂y si臋 bardzo popularne, a to
wszystko za spraw膮 ich prozdrowotnych w艂a艣ciwo艣ci. Jak wiadomo - s膮 jednym z
tzw. superfoods. Dlaczego warto je je艣膰 pisa艂am przy okazji poprzedniego
przepisu z u偶yciem nasion chia, wi臋c tam Was odsy艂am je艣li chcecie poczyta膰 co
nieco - KLIK, a w tym po艣cie skupi臋 si臋 przepisie :)
Chc臋 przedstawi膰 Wam kolejn膮 ods艂on臋 puddingu z nasion chia,
bo jest to najpopularniejszy (i chyba najsmaczniejszy ;)) spos贸b ich podania.
Wykorzysta艂am ostatnie zapasy bor贸wek z zamra偶arki, lato idzie wi臋c nied艂ugo
b臋d膮 艣wie偶e i pudding wpasuje si臋 w menu jak znalaz艂 :) Jest idealny zar贸wno na
艣niadanie jak i na deser!
Nasiona chia nie s膮 jeszcze 艂atwo dost臋pne we wszystkich
sklepach, ale mo偶ecie bez problemu kupi膰 je w internecie. Polecam nasiona chia ze sklepu cosdlazdrowia.pl, s膮 ju偶 przeze mnie
sprawdzone oraz maj膮 dobr膮 cen臋, teraz mo偶ecie kupi膰 je tak偶e ze zni偶k膮! ;)
BOR脫WKOWY CHIA PUDDING
NA BAZIE TOFU WEGA艃SKI I
BEZGLUTENOWY
1 porcja 艣niadaniowa lub 2-3 deserowe
40g nasion chia (cosdlazdrowia.pl)
150g tofu naturalnego
150ml mleka ro艣linnego (u mnie owsiane)
100g bor贸wek (u偶y艂am mrozonych kt贸re wcze艣niej rozmrozi艂am) + 50g do podania
sok z 1/2 cytryny
cukier/stevia do smaku
Tofu, bor贸wki, mleko i sok z cytryny miksujemy na g艂adk膮 mas臋. Dodajemy nasiona chia, s艂odzid艂o i mieszamy, Wstawiamy do lod贸wki na minimum 4h, a najlepiej na ca艂膮 noc. Podajemy z pozosta艂ymi bor贸wkami. Smacznego! :)
150g tofu naturalnego
150ml mleka ro艣linnego (u mnie owsiane)
100g bor贸wek (u偶y艂am mrozonych kt贸re wcze艣niej rozmrozi艂am) + 50g do podania
sok z 1/2 cytryny
cukier/stevia do smaku
Tofu, bor贸wki, mleko i sok z cytryny miksujemy na g艂adk膮 mas臋. Dodajemy nasiona chia, s艂odzid艂o i mieszamy, Wstawiamy do lod贸wki na minimum 4h, a najlepiej na ca艂膮 noc. Podajemy z pozosta艂ymi bor贸wkami. Smacznego! :)
PRZYGOTOWA艁A艢/E艢 TEN PRZEPIS?
B臉DZIE MI MI艁O, JE艢LI PODZIELISZ SI臉 JEGO ZDJ臉CIEM I OPINIA! :)
WY艢LIJ JE NA anytrami@o2.pl
NAST臉PNIE ZDJ臉CIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz
Co s膮dzisz o tym przepisie?