Batony też mogą być zdrowe! Mogą być wegańskie i
bezglutenowe. Możesz zrobić je we własnej kuchni. I potrzebujesz jedynie trzech
składników! Na dodatek te batoniki robi się błyskawicznie i cała ta procedura
jest banalnie prosta. A to, co otrzymujemy w efekcie przechodzi najśmielsze
wyobrażenie...Batony są przepyszne, i nie, wcale nie przesadzam. Jestem
uzależniona od masła orzechowego...Batoniki posmakują wszystkim innym
nałogowcom takim ja jak, ale nie tylko. Posmakują każdemu, kogo poczęstujecie.
Chociaż...gdy już spróbujecie jednego to będzie mieli raczej ochotę gdzieś je
schować i zjeść samemu, niż się z kimś dzielić ;) Co będę więcej
pisać...składniki na stół i zaczynamy!
3-SKŁADNIKOWE BATONY ORZECHOWE
10 batonów
100-120g preparowanych ("dmuchanych/ekspandowanych") ziaren, np. kaszy jaglanej, amarantusa, gryki itp. - u mnie mieszanka tych trzech
1/2 szklanki syropu klonowego
1/2 szklanki masła orzechowego
W rondelku rozpuszczamy miód i masło orzechowe, gdy masa będzie już rzadka mieszamy ją z preparowanymi ziarnami i mieszamy. Formę (u mnie keksówka) wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej masę mocno dociskając. Studzimy i wkładamy do lodówki na min. 5h. Kroimy na 10 równych kawałków. Smacznego! :)
PRZYGOTOWAŁAŚ/EŚ TEN PRZEPIS?
BĘDZIE MI MIŁO, JEŚLI PODZIELISZ SIĘ JEGO ZDJĘCIEM I OPINIA! :)
WYŚLIJ JE NA anytrami@o2.pl
NASTĘPNIE ZDJĘCIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Co sądzisz o tym przepisie?